NSŽI oštro osuđuje napad na službenu osobu te apelira na kvalitetniju samokontrolu
Novosti

NSŽI oštro osuđuje napad na službenu osobu te apelira na kvalitetniju samokontrolu

ruj 25, 2023

Nogometni savez županije Istarske ovim putem oštro osuđuje fizički napad igrača NK Muntić Tedija Husarića na suca utakmice Mladost RS-Muntić koja se jučer, 24. rujna 2023. godine, odigrala na igralištu Kunfin u Rovinjskom Selu.

Uz osudu spomenutog čina, NSŽI apelira na sve članove nogometne obitelji, i na suce i na igrače, da razmišljaju o svom ponašanju te kvalitetnije kontroliraju svoje emocije, koje su na sportskim terenima sasvim normalna i česta pojava.

NSŽI ističe kako je žalosno da pojedini članovi nogometne obitelji svojim javnim istupima, komentarima na društvenim mrežama, potiču i podržavaju nasilje i neprimjereno ponašanje na sportskim terenima.

Predsjednik Darko Raić Sudar bio je kratak i jasan: „Dugo sam godina igrao nogomet i mogu shvatiti da suđenje izaziva emocije te da ne reagiramo svi jednako, ali isto tako poručujem svima kako će NSŽI, kao i HNS, imati nultu stopu tolerancije prema svima onima kojima se ne ponašaju u sportskom duhu. Svi članovi nogometne obitelji, od igrača preko sudaca do delegata i svih ostalih, moraju biti sigurni na nogometnim terenima, a oni koji tu sigurnost budu narušavali, morati će snositi ozbiljne reperkusije.“

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)