Službeno otvorene nove prostorije NSŽI-a, Kustić iskazao veliko poštovanje prema istarskom nogometu!

0
119

Večeras su u Puli, u „rozoj zgradi“, na adresi Mletačka 12, na četvrtom katu i službeno otvorene nove prostorije Nogometnog saveza Istarske županije. Nakon što su godinama bili u „derutnim“ uvjetima koji nisu bili dostojni renomea nogometa i HNS-a, potonja je organizacija uvelike pomogla kako bi NSŽI dobio prekrasne nove prostorije.

Predsjednik NSŽI-a Darko Raić Sudar zahvalio se okupljenima na dolasku, ali i HNS-u koji je uvelike financirao nove prostorije te napomenuo kako svoj dio zasluga imaju i Grad Pula te Istarska županija. U sjajnom raspoloženju objasnio je kako ga je bilo sram u kakvim su uvjetima djelatnici NSŽI-a djelovali te da nije bilo moguće u prostorijama Saveza organizirati gotovo apsolutno ništa.

Nakon njega riječ je dobio Marijan Kustić koji je rekao kako je ostao frapiran prvi put kad je došao u NSŽI, a Raić Sudar se ubacio uz osmijeh poručivši: „Pa, zato sam te i namjerno doveo, da vidiš!“ Nastavio je Kustić u šaljivom stilu, rekavši da su čak i u njegovoj Lici uvjeti za rad bili bolji. Izrazio je zadovoljstvo novim prostorijama te pohvalio rad NSŽI, naglasivši da je Raić Sudar jedan od njegovih najbližih suradnika i osoba od posebnog povjerenja:

„Apeliram na zajedništvo, ali uz sugestije i prijedloge svih vas. U meni imate velikog saveznika i prijatelja. Darka najčešće vidim kao člana IO i jednog od najbližeg suradnika, ali slobodno me sada pitajte što god želite, a još jedanput Vam čestitam na ovim prekrasnim prostorijama. Vjerujem da ćete s većim zalaganjem raditi za interes našeg nogometa.“

O tome svjedoči još jedna zanimljivost. Predsjednik Kustić jutros je u Velikoj Gorici potpisao ugovor za gradnju novog nacionalnog kampa u Velikoj Gorici, vjerojatno najznačajnijeg projekta HNS-a u povijesti, da bi popodne pozdravio sve i obratio se u Puli, a onda se vratio u Zagreb gdje ga je čekalo gostovanje u jednoj popularnoj emisiji na HRT-u. To je možda i najbolji dokaz kakav odnos HNS i Kustić imaju prema Istri i Darku Raić Sudaru.

Riječ je nakon toga uzeo predsjednik Sportske zajednice IŽ Mladen Pavićević koji je rekao da je nogomet najčešće „lokomotiva“ koja vuče razvoj i ostalih sportova, navevši kako je to prvi rekao prvi tajnik SZIŽ-a Davor Crnobori prije više od 40 godina.

U ime istarskog župana obratio se i Ivan Glušac, njegov šef kabineta koji se zahvalio Marijanu Kustiću na svemu što je kao predsjednik HNS-a, ali i prije toga, učinio za razvoj nogometne infrastrukture u Istri.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here